sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Saippua unelmia

Sain eräänä syksyisenä iltana mainion idean: haluan tehdä saippuaa joululahjaksi suvulle ja ystäville. Ei auttanut muuta kuin metsästää netin syövereistä hyviä ohjeita, katsella mistä kaupasta löytyisi tarpeet ja päättää mitä saippuoita tekisi.
Halusin tehdä erityisesti naisväelle suunnatun oman hemmottelusaippuan, sekä jotain mikä sopisi myös miehille, perus käsisaippuaa unohtamatta.


Tässä yllä hunajainen mantelisaippua kaurakuorrutuksella.
Juoksevaa hunajaa, hienonnettua mantelia, kanelia sekä kauraleseitä. Massa oli alunalkujaan maidonvaaleaa ja miedon tuoksuista.
Päällä tähdet jotka vain kuvauksen aikana lepäilivät kaurakamujen päällä. Vihreät tähdet ovat isompien käsisaippuoiden kanssa samaa, appelsiinisen tuoksuisia vihreitä pikku saippuoita ja oranssit ovat kosteuttavia hunajakaneli saippuoita, kirkkaasta massasta.


Tässä hennosti sitrukselta tuoksuvat vihreät käsisaippuat sekä ihanan talvisen tuoksuiset, kuorivat, vaniljahasselpähkinäkahvi&kaneli saippuat.
Kirkas saippuamassa sopi näihin oikein hyvin. Kahvisaippuoissa ei ole käytetty mitään väri- tai tuoksulisiä.

Näiden lisäksi tein myös saippuasienisienisaippuoita - jotka herättivätkin ilmeisesti hieman kummastusta. :D Niiden teosta infoa ja kuvia lisään myöhemmin, kuten myös näiden saippuoiden valmistusohjeen perusasteella (massojen sulatus ym.)

Tervetuloa mukaan seuraamaan blogia siitä, mitä Hiirenvirnan tuvassa on saatu luotua.

2 kommenttia:

  1. Mää eilen kokeilin tätä kuorivaa kaurasaippuaani ja oli kyl ihanan tuntuinen...kun pitää itellä palan ni ei tarvii miettiä miten käyttää ja määhän hieroin sitte ihan suoraan iholle ja kyllä tuntui kaurahiutaleet ihanalle ihoa vasten!! <3

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva kuulla! :) Voinen siis keksiä jotain saippuaa vielä lisää mihin lykkään kaurahiutaleita. Noita oli niin naftisti että ei kyllä minulle itselleni päässyt yksikään käyttöön, joten testattu tuote ei ole. :D

    VastaaPoista